Cursusinformatie

Stap 0: introductie in golf € 35,00 p.p. (1 les van 2,5 uur)
Tijdens de cursus worden verschillende onderdelen van het golfspel behandeld. Putten, de swing en natuurlijk de nodige etiquette en veiligheidsregels. De cursus is inclusief een baanles om een oefenronde te spelen onder begeleiding van de professional. Er is per cursus plek voor minimaal 3 en maximaal 8 personen.
Heb je vragen of wil je inschrijven? Neem dan contact op met Wigger Bosman via academie@golfbaanspaarnwoude.nl

Baanpermissie € 99,00 p.p. (4 lessen van 1,5 uur)
Deze cursus is een voordelige en laagdrempelige manier om te kijken of je golf echt leuk vindt. Je leert hoe je veilig kunt golfen, door te werken aan je golftechniek. Daarnaast leer je alles over de etiquette op een golfbaan. Dit doe je onder begeleiding van een golfprofessional die je ook mee in de baan neemt om praktijkervaring op te doen. Golfbaanpermissie geeft je de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen naar de volgende stap: handicap 54.

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel. De cursus is inclusief een baanles om een oefenronde te spelen onder begeleiding van de professional. Er is per cursus plek voor minimaal 3 en maximaal 8 personen.

Van golfbaanpermissie naar handicap 54 (GVB)
Na het halen van je golfbaanpermissie is de volgende stap het behalen van je eerste handicap, namelijk ‘Handicap 54’. Maar wat is eigenlijk een handicap? Een handicap is je speelsterkte. Hoe lager de handicap (0 tot 54), hoe beter de speler of speelster is. Een handicap van 5 houdt simpel gezegd in dat een speler een ronde van 18 holes in gemiddeld vijf slagen boven par (het aantal slagen waarin je de holes moet voltooien) speelt. Dat wil zeggen dat hij of zij op een baan met een par van 72 in ongeveer 77 slagen kan spelen. Het handicapsysteem in golf is uniek en maakt het mogelijk dat spelers van verschillende speelsterkte toch met gelijke winstkansen tegen elkaar kunnen spelen.

Handicap 54 in plaats van GVB
Je hebt misschien weleens gehoord van het GVB (golfvaardigheidsbewijs), maar dat is vervangen door ‘handicap 54’. Het is een hele belangrijke stap want het is het instapniveau waarmee je op bijna alle banen in Nederland mag spelen. Handicap 54 haal je gemiddeld na zo’n tien lessen en ongeveer 30 uur oefenen. Getalenteerde golfers doen het soms sneller.

Om je handicap 54 te kunnen halen moet je eerst golfbaanpermissie halen en slagen voor het golfregelexamen. De golfregels leer je via regellessen op je club of baan of door zelfstudie. Als je de regels voldoende onder de knie hebt, doe je examen op je club. Maak je niet al te veel zorgen over het examen, want er zijn weinig mensen die niet direct slagen. Het examen behandelt vooral veel voorkomende situaties in de baan. Eenmaal gehaald is het golfregelexamen onbeperkt geldig .

Klik hier om je in te schrijven via Golfstart

Let op: meld je op de eerste cursusdag uiterlijk 20 min. voor aanvang van de les bij de receptie van de golfbaan. Je wordt vriendelijk verzocht de betaling van € 99,00 aldaar te voldoen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.