"Every day is a fresh start" ...

Ga naar baanoverzicht

 
 

Een starttijd reserveren is verplicht...

Ga naar baanoverzicht

 
 

Lees de regels hieronder goed door...

Ga naar baanoverzicht

 
 

"Practice like you've never won, play like you've never lost" ...

Ga naar baanoverzicht

De baan
in
beeld

Tijdelijke local rules:
Een tweetal local rules worden van toepassing, waardoor het mogelijk blijft onder de huidige omstandigheden om qualifying wedstrijden te spelen.

1)Processie rups
Al enige tijd is op een aantal bomen een  lint aangebracht, waar vorig jaar de processierups in zat. De baan/greenkeepers  hebben  die bomen in de gaten  gehouden en preventief op sommige een tape (Bolttak) geplakt.   Waar de processierups  toch weer actief is, wordt dat met nieuwe linten aangegeven.

Je mag het gebied tot  7 meter van de plekken waar de rupsen zitten, als abnormale baan omstandigheid beschouwen en dan relief nemen.

De plaatselijke regel luidt:
Waar processierupsen op de baan gevaar kunnen opleveren, mag de speler, mits de bal niet in een hindernis ligt, die belemmering zonder straf ontwijken (regel 16.1) Bij het ontwijken van de belemmering moet de speler een bal droppen (16.1b en 16.1c) binnen 1 clublengte van, of plaatsen (16.1d) op, het dichtstbijzijnde punt niet dichter bij de hole, waar de processierupsen naar redelijkheid geen gevaar opleveren. Als de bal in de hindernis ligt mag de speler met 1 strafslag de bal ontwijken volgens regel 17.1d. als er daarna nog steeds sprake is van belemmering door de processierups, dan mag de speler zonder verdere straf de belemmering ontwijken.

2) Bunker
Zolang de harken op de baan ontbreken, geldt dat spelers verantwoordelijk zijn om de bunker netjes achter te laten.  En de greenkeepers proberen ook zo veel als mogelijk is de bunkers aangeharkt te houden. Omdat toch regelmatig  een  bal in een voetafdruk terecht is gekomen en daardoor niet goed speelbaar is, is besloten om  de volgende tijdelijke local rule van toepassing te laten zijn.

Plaatselijke regel luidt:
Als een bal in een bunker in een niet aangeharkte  voetafdruk is terechtgekomen, mag een speler  de bal te plaatsen  binnen een kaartlengte (15 cm), niet dichter bij de hole dan de oorspronkelijke ligging van de bal..

Naast landelijke maatregelen gelden ook speciale Corona-maatregelen op Golfbaan Spaarnwoude.

De baan en oefenfaciliteiten zijn open. Op de putt- en chipholes geldt één persoon per cup, maar ook op de driving range is “social distance” heel belangrijk. Deze zijn zonder reservering (maar op gepaste afstand) toegankelijk.

Starttijden & openingstijden
De belangrijkste is dat ALLE golfers verplicht een (online) starttijd boeken voor 9- of 18 holes. Telefonisch is mogelijk maar dan kunt u slechts 48 uur van te voren reserveren  Inlopen of op de bonnefooi aanwaaien en vragen om de eerstvolgende starttijd is geen optie!

Overige regels
Aanmelden bij de receptie in de golfshop is verplicht.
– De 1,5 meter maatregel is overal op Spaarnwoude van toepassing, tenzij gespeeld wordt met iemand uit het eigen huishouden.
– Bij verkoudheidsverschijnselen, koorts en hoesten dient u thuis te blijven.
Buggy’s: Gezamenlijk gebruik mag, maar alleen door personen uit hetzelfde huishouden.
– Buggy’s zijn uitsluitend telefonisch te reserveren via de receptie (023-5385599)
Harken in de bunkers zijn verwijderd.
Holecups zijn verhoogd, zodat de vlag NIET aangeraakt hoeft te worden.
Ballenwassers zijn afgedekt.
Prullenbakken staan open maar neem uw afval s.v.p. mee naar huis.
Lockers zijn alleen toegankelijk gedurende de openingstijden van de baan.

Blijf gezond en pas op elkaar!

De E, D en C wedstrijdbanen worden ook wel de Championship Course genoemd. Deze fascinerende banen zijn bedoeld voor de geoefende speler die de holes in dit uitgestrekte natuurgebied, elke keer weer als een uitdaging zal ervaren.

De holes kunnen in verscheidene combinaties worden gelopen. De 18 holes wedstrijden vinden over het algemeen op de E > D holes plaats. De C lus wordt in de regel als 9 holes baan gereserveerd maar ook de E & D banen kunnen, buiten prime time, ook voor een 9 holes ronde gelopen worden.

De A en B holes zijn net zo mooi en afwisselend als de wedstrijdbanen maar zijn aanmerkelijk korter. Deze holes bestaan uit par 3 en 4 en variëren tussen de 99 en 277 meter. Deze relatief korte banen zijn een behoorlijke uitdaging voor zowel de geoefende- als beginnende speler. Een handicap is niet verplicht maar enige ervaring is wel een must.

Een behoorlijk pluspunt: door het uitstekende baanonderhoud hebben wij het hele jaar door zomergreens, met uitzondering van extreme weersomstandigheden.

Q
Qualifying
Trolleys


Oefenfaciliteiten
zijn open

Golfbaan Spaarnwoude beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten. Zo vindt u op de driving range ruim 90 afslagplaatsen waarbij de verschillende targets het afslaan extra aantrekkelijk maken. Een groot gedeelte is overdekt en er is een apart gedeelte voor lessen waar u in alle rust samen met de professional aan uw swing kunt werken.

De driving range is voor een ieder gratis toegankelijk en de ballenmachine werkt op Euromunten. Rondom de terrassen bevinden zich nog een aantal grote putting- en chipping greens met diverse bunkers om uw korte spel te oefenen.

De oefenfaciliteiten zijn in de zomer geopend van 07.00 uur tot 1 uur vóór zonsondergang. In de wintertijd zal de driving range op woensdag en donderdag tot 20.00 uur verlicht worden.