De baan
in
beeld

De baan is alleen qualifying als u van geel of rood speelt.

Vanaf 1 december is het weer mogelijk om 18 holes te boeken.

Het is verplicht vanaf de matten te slaan

Koffie, broodjes en maaltijden To Go!
Driving range is open
Starttijden boeken kan 24/7 online.

Tijdelijke local rules:
Een aantal local rules worden van toepassing, waardoor het mogelijk blijft onder de huidige omstandigheden om qualifying wedstrijden te spelen.

1) Bunker
Zolang de harken op de baan ontbreken, geldt dat spelers verantwoordelijk zijn om de bunker netjes achter te laten.  En de greenkeepers proberen ook zo veel als mogelijk is de bunkers aangeharkt te houden. Omdat toch regelmatig  een  bal in een voetafdruk terecht is gekomen en daardoor niet goed speelbaar is, is besloten om  de volgende tijdelijke local rule van toepassing te laten zijn.

Plaatselijke regel luidt:
Als een bal in een bunker in een niet aangeharkte  voetafdruk is terechtgekomen, mag een speler  de bal te plaatsen  binnen een kaartlengte (15 cm), niet dichter bij de hole dan de oorspronkelijke ligging van de bal..

2) Drainage sleuven
Deze zijn een verboden speelzone en zijn G.U.R. Bij belemmering dient met deze, zonder straf, te ontwijken volgens regels 16-1f.

3) Boomstammen
Deze zijn o.a. geplaatst op hole E3, E4 en C4 om doorsteken door het bos te verhinderen en deze dienen als G.U.R. te worden gezien en dient men te ontwijken, zonder straf, volgens regels 16-1F.

Wij willen u er nogmaals op attenderen dat baanpersoneel te allen tijde voorrang heeft!

De Banen
De E, D en C wedstrijdbanen worden ook wel de Championship Course genoemd. Deze fascinerende banen zijn bedoeld voor de geoefende speler die de holes in dit uitgestrekte natuurgebied, elke keer weer als een uitdaging zal ervaren.

De holes kunnen in verscheidene combinaties worden gelopen. De 18 holes wedstrijden vinden over het algemeen op de E > D holes plaats. De C lus wordt in de regel als 9 holes baan gereserveerd maar ook de E & D banen kunnen, buiten prime time, ook voor een 9 holes ronde gelopen worden. Om de doorstroming in de baan te bevorderen vullen wij, indien nodig, zonder overleg de flights aan tot een drie- of vierbal.

De A en B holes zijn net zo mooi en afwisselend als de wedstrijdbanen maar zijn aanmerkelijk korter. Deze holes bestaan uit par 3 en 4 en variëren tussen de 99 en 277 meter. Deze relatief korte banen zijn een behoorlijke uitdaging voor zowel de geoefende- als beginnende speler. Een handicap is niet verplicht maar enige ervaring is wel een must.

Een behoorlijk pluspunt: door het uitstekende baanonderhoud hebben wij het hele jaar door zomergreens, met uitzondering van extreme weersomstandigheden.

Q
Qualifying
Trolleys


Oefen faciliteiten
zijn open

Golfbaan Spaarnwoude beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten. Zo vindt u op de driving range ruim 90 afslagplaatsen waarbij de verschillende targets het afslaan extra aantrekkelijk maken. Een groot gedeelte is overdekt en er is een apart gedeelte voor lessen waar u in alle rust samen met de professional aan uw swing kunt werken.

De driving range is voor een ieder gratis toegankelijk en de ballenmachine werkt op Euromunten. Rondom de terrassen bevinden zich nog een aantal grote putting- en chipping greens met diverse bunkers om uw korte spel te oefenen.

De oefenfaciliteiten zijn in de zomer geopend van 07.00 uur tot 1 uur vóór zonsondergang. In de wintertijd zal de driving range op woensdag en donderdag tot 20.00 uur verlicht worden.